Jeg har lenge hatt ambisjoner om å bidra med noen bilder under Creative Commons-lisensen, og med pappaperm har jeg endelig litt tid innimellom til sånne småprosjekter som jeg aldri har fått tid til når jeg jobber for fullt.

Første pulje med bilder er noen av de jeg tok i Istanbul da jeg var der for halvannet år siden. På ingen måte de beste bildene jeg har tatt, men et lite utvalg bilder for å teste Flickr, som jeg lenge har hatt lyst til å prøve.

Bildene finner du her (og under denne teksten). Jeg har valgt en Creative Commons attribution-lisens, som betyr at hvem som helst (også kommersielle aktører) kan bruke bildene så lenge jeg krediteres.

Jeg synes CC-lisensen er mangelfull med tanke på rettighetsstyring. Ikke-kommersiell-begrensningen forhindrer at folk kan selge bildene og tjene penger direkte på dem (og det er fint), men det gjør også at vi f.eks. ikke kan bruke bildene på DinSide. Vi anses som en kommersiell aktør fordi vi har annonser, selv om det ikke koster leseren noe som helst å se innholdet.

Dette er en vesentlig forskjell, så valget av lisens er gjort for å komme dette til livs på best mulig måte. Alle kan bruke bildene, men oppløsningen er begrenset slik at de passer best til webbruk. Dermed vil de være til begrenset nytte for aktører som selger bilder, magasiner etc.