Disclaimer: Jeg har ikke fått betalt for å skrive dette. Jeg fikk ikke en gang noe rabatt på sjokoladebollene jeg kjøpte.

Jeg må bare skryte litt av Den lille kokosbollefabrikken, som jeg besøkte tidligere denne uka etter tips fra svigermor. Der selger de vanlige kokosboller (som jeg ikke har smakt), men også sjokoladeboller (kokosboller uten kokos, liksom) i mange forskjellige former og farger. For eksempel har de smaker som Baileys, Cappuccino, Mocca, Appelsin, Skogsbær og mer til, og flere av variantene er tilgjengelige med både lyst og mørkt sjokoladetrekk.

Sjokoladeboller

Alle variantene jeg har smakt (vel, bare tre foreløpig) har vært veldig gode. Jeg synes kanskje det er litt dyrt med 95 kroner for 7 sjokoladeboller (kokosbollene er billigere), men ser for meg at dette er en perfekt ting å ha med på besøk i stedet for vinflasker, blomster eller konfekt, og i følge han bak disken holder de 14 dager i kjøleskap (hvis man ikke spiser dem opp før det, selvasgt).

Jeg har nå kjøpt ett (nytt) brett som skal få være med på hytta i påsken, forutsatt at vi klarer å holde oss unna dem den nærmeste uka. Skjønt, det er ikke så lett å la være – spesielt siden hver bolle bare inneholder 48kcal; halvparten av de vi fikk av min mor sist hun hadde vært på kokosbolleshopping.

Faktisk skal jeg være så grei at jeg legger ved en Google Map der jeg har prikket inn de tre kokosbollefabrikkene i Oslo:


View Larger Map

Kartet er redigerbart for alle, så hvis du bor et sted der de også har kokosboller til salgs, foreslår jeg at du prikker den inn på kartet, så kan vi kalle det kokosbollekartet og ha det som felleseie. Embed det gjerne på din blogg også hvis du vil.