En bot bør stå i stil med forholdet mellom unnlatt betaling og sjansen for å bli tatt.

De siste 4 årene har jeg tatt trikk i Oslo sånn cirka 3 dager i uka i snitt; altså omtrent 6 ganger i uka. Fordelt på 4 år betyr det altså at jeg har kjørt rundt 1200 turer med trikken. Jeg har opplevd 4 kontroller. Altså ville det ha vært rundt 1/300 sjanse for å bli tatt om jeg ikke hadde betalt.

Prisen for en trikketur er rundt 20 kroner, og boten er 700 kroner om du blir tatt uten billett. Med andre ord vil du spare penger i bøtter og spann på å snike på trikken, hvis vi ser bort fra ubehageligheten av å bli fersket, selvsagt. Statistisk burde denne boten ha vært på over 6.000 kroner (20*300).

Parkering har et helt annet forhold mellom unnlatt betaling, sjanse for å bli tatt og størrelse på boten. Nesten hvor som helst vil du få bot om du feilparkerer en time – i Moss, der jeg bor, koster det rundt 15 kroner i timen å stå parkert i sentrum. Setter du fra deg bilen der en time, er sjansen for å bli tatt tilnærmet 100%, men boten er på 500 kroner – over 30 ganger det opprinnelige beløpet.

Parkeringsbøter er alt for dyre.