I går kvitret jeg følgende:

Hvorfor er det ingen Twitterklienter som kan liste opp nye followers i en kolonne? Det er da mulig med APIet? Like før jeg koder sjæl! 😉

Jeg fikk kjapt svar at APIet kun ville spytte ut dine followers, sortert i rekkefølgen der de joinet Twitter. Det er for så vidt ingen hindring – det er bare å spørre om denne listen en gang i blant, lagre listen over followers i en database og sjekke hvem som er nye. Dog må jeg si det er litt rart at du ikke kan få en feed med rekkefølgen de fulgte deg, siden dette er tilgjengelig via http://www.twitter.com/brukernavn/followers (vel å merke kun dersom du er logget inn på Twitter).

Uansett hadde jeg lyst til å se om jeg fikk til en kjapp løsning på det.

Løsningen som ikke fungerte

Jeg begynte først på en løsning som i utgangspunktet fungerte, men som av uvisse årsaker plutselig ikke virket allikevel. Jeg opprettet en ny Gmail-konto, og fra min vanlige Gmail-konto (der jeg får varslene fra Twitter), satte jeg opp et filter som automatisk vidersendte alle eposter fra Twitter som inneholdt ordet «following».

Fra den nye kontoen frigjorde jeg så RSS-feeden ved å bruke FreeMyFeed. Jeg gir aldri bort Gmail-passordet mitt til tredjeparter, og derfor valgte jeg å bruke en ny Gmail-adresse til dette formålet, som det ikke var så farlig med. Dernest dyttet jeg denne RSS-feeden gjennom en Yahoo! Pipe (som jeg tidligere har skrevet om på DinSide) for å tune outputet slik jeg ville, der planen videre var å feede denne inn i en egen Twitterbruker via Twitterfeed. Det fungerte til å begynne med, men etter hvert fikk jeg bare en feilmelding fra FreeMyFeed som gjorde at jeg skrinla prosjektet.

Løsningen som fungerte

Jeg er av den typen som prøver først og leser manualen etterpå, og jeg burde nok ha brukt litt mer tid på Google før jeg satte i gang, for via tjenesten RSSfriends fikk jeg akkurat det jeg trengte. Du angir bare brukernavnet ditt og får da generert en RSS-feed du kan abonnere på. Fra øyeblikket du registrerer deg, blir denne RSS-feeden oppdatert hver time med dine nye followers, og også de som velger å slå opp med deg.

Nå var det bare å opprette en ekstrabruker på Twitter (twitjoakim) og bruke Twitterfeed slik at twitjoakim automatisk spytter ut RSS-elementene hver halvtime.

twitterfeed

Trykk på bildet for å se det i full størrelse.

Jeg satte dessuten på en @paljoakim før alle meldingene slik at de dukker opp i replies-kolonnen min, i tillegg til at jeg lagde en gruppe i Tweetdeck med twitjoakim som jeg kalte «Nye followers». Dermed får jeg notis fra Tweetdeck oppe i hjørnet om at jeg har fått nye followers hver gang det skjer; i verste fall halvannen time (opp til 1t via rssfriends og 30m via twitterfeed) forsinket. Det kan jeg leve med.

Siden twitjoakim nå spytter ut brukernavnet til de som har fulgt meg med @ foran, kan jeg enkelt trykke på brukernavnet for å titte og eventuelt velge å følge personen tilbake direkte i Tweetdeck. Jeg har forresten blogget litt om hvorfor jeg ikke følger alle som følger meg i dette innlegget: Derfor følger jeg deg ikke på Twitter

Dermed har jeg altså spart meg for å måtte sjekke epost en gang i blant, trykke på lenka i eposten, sjekke brukeren, klippe ut brukernavnet og skrive follow brukernavn i Tweetdeck. Slik ser det ut når det fungerer som det skal:

tweetdeck-1

Fyr løs i kommentarfeltet hvis noe er uklart.

Har du Twitter-konto? Da kan du følge meg på @paljoakim.