Okay, dere som kom til denne fra Twitter kan bare snu igjen (med mindre du er nysgjerrig på om du løste musikkquizen rett, selvsagt).

Til dere som ikke kom fra Twitter – i dag har jeg lyst til å fortelle deg om hvorfor det er kult å bruke Twitter.

Er du på Facebook? I så fall har du sikkert vært borti statusbeskjeder, der du f.eks. skriver at «Terje skal se fotballkamp i kveld» og sånt. Det er konseptet med Twitter. Du kan skrive korte meldinger (maks 140 tegn), som deretter sendes ut i den store eteren. Hva du skriver er opp til deg. Utgangspunktet kan være hva du driver med nå, men du må gjerne poste sterke meninger, morsomme YouTube-filmer og annet vissvass.

Når du skriver noe, dukker det opp hos dine followers. Litt av konseptet er nemlig at du danner vennskapsbånd med andre, slik at man kan snakke sammen. Du kan snakke på flere måter – du kan lire av deg et eller annet så alle får høre, eller sende direktemeldinger til andre ved å skrive d brukernavn [melding]. Hvis noen skriver noe du vil svare på «høyt», kan du adressere dem med @ foran brukernavnet.

Altså:
paljoakim: noen som vil ta en øl i kveld?
fakken: @paljoakim Jeg er med!

For å bruke Twitter kan du registrere deg på twitter.com, og det er helt gratis. Deretter må du finne noen venner så du får ballen til å rulle. Du kan for eksempel begynne med meg, og så kan du titte i høyre marg på min side og finne mange andre nordmenn som jeg følger. Jeg er som regel grei nok til å følge deg tilbake også, med mindre du heter Jenna85 og kun har ett innlegg som peker til en pornoside.

Du kan lese mer om hvordan du kommer i gang på guiden jeg har skrevet på DinSide: Twitter – nettets nye superhit, og vi har også en mer avansert guide for deg som vil gjøre noen kule ting.

Hvis du begynner å bruke Twitter, vil jeg også anbefale deg å bruke en ordentlig klient. Hvis du har iPhone er Twitterrific en utmerket klient, mens jeg holder en knapp på Twhirl på PCen. Tipser deg også om Twistori som er fengslende vakker og trekker ut ting og tang som folk sier på Twitter.

På denne bloggen kan du for eksempel se mine siste fem tweets i høyre marg. Bare det er jo grunn nok til å begynne med Twitter hvis du har en blog?

Bli med ‘a? Det er ordentlig kult, altså.

ʞɹɐʇs ɯıɾ :ɹɐʌs (<- klarte ikke å skrive ä opp-ned)